Водопадът Анхел

2012-08-23
Водопадът Анхел

Защо да отидем?

Мистичен и завладяващ водопад.

Национален парк Канайма - петият по големина защитен резерват на планетата с размера на Белгия.

Интересно:

Най-високият водопад в света – 20 пъти по-висок от Ниагара.

Къде се намира?

Национален парк Канайма, Венецуела.

Как да стигнем?

По река за 24 часа. Няма самолети, няма коли, няма горски пътеки.

Водопадът Анхел във Венецуела носи името на американския авиатор Джеймс Ейнджъл, който го открива за света като се разбива със самолета си в него, докато търси наВодопадът Анхелходки на злато през 1930 г. Дотогава само местните индиански племена са знаели че съществува. Анхел се захранва от водите на река Чурун и пада от един от най-големите и най-известни тепуи - Ауянтепуй, който е с напълно отвесни стени.

Със своята височина от 979 м. и непрекъсната падаща струя на водата от 807м. той е определен за най-високият водопад в света – 20 пъти по-висок от Ниагара! Всяка една тепуи може да се възприеме като отделен остров, заобиколен от море гъста и непроходима гора. Те са толкова отдалечени една от друга, че има птици, които просто не могат да прелетят разстоянието от едната тепуи до другата. До величествения Анхел забулен в гъсти облаци и изпарения се стига по река за 24 часа. Няма самолети, няма коли, няма горски пътеки. Той е много мощен и живописен. Водата, изтичаща от него, се разлива в няколко ръкава и по-надолу образува няколко островчета.

Природата на Венецуела е просто зашеметяваща, от пустеещите Карибски плажове до заснежените върхове на АндитеВодопадът Анхел, но водопадът Анхел е над всичко. Непристъпността и отдалечеността му, в сърцето на Национален парк Канайма - петият по големина защитен резерват на планетата с размера на Белгия, са го съхранили чист, мистичен и завладяващ. Толкова е красив! Разбиващите се водни струи образуват прекрасни дъги. Въпреки че се е превърнал в популярна туристическа атракция това място се посещава от сравнително малко хора и затова си има основателна причина. Намира се в средата на нищото...

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?