Розовият плаж

2012-07-20
Розовият плаж

Защо да отидем?

Шедьовър на природата. Блещукащ в розово плаж.

Интересно:

Забранен за посещение от няколко години насам.

Къде се намира?

Мадалена, Сардиния, Италия

Будели се смята за един от най-красивите острови в Средиземно море, най-вече със своя Spiaggia Rosa "Розов плаж". Този характерен цвят на крайбрежната ивица в юго-източРозовият плаж на о-в Буделината част на острова се дължи на микроскопични отломки от корали и раковини, които са влезли в състава на пясъка.

Целият остров е необитаем, а самия розов плаж е забранен за посещение от няколко години насам, поради факта, че туристите масово изгребвали уникалния, безценнен пясък и го отнасяли за спомен със себе си. Заедно с близкостоящите острови Санта Мария и Рацоли, с които образува красива детелина в морето, Будели е част от архипелага Мадалена, североизточна Сардиния. Има площ от 1,6 кв.км. и общо 12,3 км. плажна ивица, но е защитен от застрояване и комерсиализация като символ наРозовият плаж на о-в Будели националния парк „Мадалена”.

Блещукащия в розово плаж, удивителната синя цветна гама на заобикалящото го море и фигурите от гранитни скали, които ограждат залива го превръщат в едно произведение на изкуството, един шедьовър на природата!

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?