Монте Арджентарио

2012-08-06
Монте Арджентарио

Защо да отидем?

Разположен в живописен залив, множество прекрасни и безлюдни плажове...

Интересно:

Морското съкровище на Тоскана и любимо място на холивудските звезди...

Къде се намира?

Средиземно море, близо до крайбрежието на Южна Тоскана, Италия.

Монте Арджентарио някога е бил самотен остров в Средиземно море, близо до крайбрежието на южна Тоскана, Италия. Имало е момент в неговата история, когато е принадлежал едновременно на Испания и Неапол, на което може би се дължи изразената му индивидуаМонте Арджентариолност и различие от самата Тоскана.

Това, което го свързва днес с континенталната част са три бента, които формират две кокетни лагуни – Лагуна ди Поненте и Лагуна ди Леванте. Монте Арджентарио е горист и див, обримчен от красива, макар и скалиста крайбрежна ивица. Намира се в района на Национален парк Морема- считан за един от най- богатите и разнообразни природните паркове на Италия. Основната част от територията му са километри прекрасни плажове, практически безлюдни, защото шофирането в парка е забранено и единствения достъп до тях е пеша.

Разположен в живописен залив, риболовното селище Портo Санто Стефано е административния център на областта и оживен курорт. От това пристанище тръгват туристическите обиколки на едни от най-невероятни области вМонте Арджентарио залива, които лесно могат да бъдат достигнати от лодка - върха Пунта Телеграфо, от който в ясен ден, има поразително красива гледка към архипелага Тускана, Корсика, крайбрежието на Тиренско море и планата Амиата; остров Джилио, остров Джианутри.

Портo Санто Стефано е разделен на две – новото и старото пристанище. Урбанизацията на живописния залив започва през 15-16 век. Изграден е около испанската крепост Ла Рока - гигантски стена издигната в периода, когато испанските войници започнали да се установяват в района, за да се защитят от пиратски набези.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?