Карибско приключение

Карибско приключение

Защо да отидем?

Най-големият и красив морски парк на Карибите.

Интересно:

Райски пейзажи. Най-малкият остров в света. Над 150 редки вида екзотични рибки.

Къде се намира?

Карибско море, северно от пристанището на Каракас.

Карибскоto приключение Лос Рокес се намира сред тихите води на Карибско море, на 168 км. северно от пристанището на Каракас или половин час път със самолет. Част е от Венецуелският архипелаг. Състои от 54 малки островчета - Лос Рокес, в превод от испански - скалите, пръснати на около 220 000 хектара с изобилна флора и разнообразна фауна.''

Това е най-големият и красив морски парк на Карибите, който през 1972 г. заслужено е обявен за национален. Най-големият и единствения населен остров е Гран Роке, а до останалите 53 острова, които се използват само за плаж, се стига единствено с яхта. Водата край всяко от малките каменни островчета и лагуните има различен цвят, от всички нюанси на синьото до розово-виолетовото. Всичко зависи от фазата на луната и настроението на коралите.

Това са километри девствена красота, меки бели плажове, чистота, спокойствие и райски пейзажи. Температурата на въздуха никога не пада под 26 градуса, а водата най-много да се охлади до 25. Дните, в които вали през годината, се броят на едната ръка. Райска тишина - спокойствието и магията на Карибите, върху които времето няма власт... Кристалносиняите води приканват към опознаване на дружелюбния и разноцветен морски свят. Национален парк Лос Рокес е дом и убежище на над 150 редки вида екзотични рибки.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?