Бурж Ал Араб

2012-07-20
Бурж Ал Араб

Защо да отидем?

Построен върху изкуствен остров седем звезден хотел.

Интересно:

Втората по височина сграда в света. Най-скъпият хотел в света.

Къде се намира?

Дубай, Обединените Арабски Емирства.

Това е емблематичната сграда на хотела Бурж Ал Араб (което означава Арабската кула) от изключително луксозната верига хотели Джумерия в Обединените АраБурж Ал Араббски Емирства.

Дизайнът на архитектурата символизира трансформацията и урбанизацията на Дубай имитирайки разпънато платно на плаваща лодка. Въпреки впечатляващите си размери, Бурж Ал Араб разполага само с две крила на 28 етажа и общо 202 апартамента. Със своите 321 м. това е втората по височина сграда в света, която се използва изключително и само като хотел. Специалистите в туристическия бранш смятат категоризацията на хотела като 7 звезден за хиперболична, но това му дава възможност да заеме челна позиция и сред най-скъпите хотели в света.

За хората да влезнат в Бурж Ал Араб е като за медиите да срещнат знаменитост и да я интервюират. Достъпът е абсолютно забранен без да имате потвърдена резервация, независимо дали тя е за престой в някой от луксозните апартаменти, вечеря в ресторант или платено разглеждане с гид. Най-евтиния вариант да преминете през бариерата и да си осигурите достъп до този уникат е резервация за следобеден чай в лобито, на стойност $80. Ако изберете да сте гост на хотела, обаче, най-ниската категория за настаняване е разкошен апартамент от 169 кв.м за $1000 на нощ (най-скъпия е $28 000).

Опциите за пристигане в хотела също са ограничени – с лимузина през главния вход, с хеликоптер, който каца на площадка на покрива, а за туристите и гидовете е предвиден обществен транспорт до бариерата и после с кола по частния мост до самото лоби. За да се построи хотела с всичките детайли и според абсолютно всички изисквания на собствениците било цяло инженерно постижение. Основите на Бурж Ал Араб са поставени на изкуствено създаден остров в Персийсйия залив, отдалечен на 280 м.от брега на Арабския полуостров. За да се подсигури здравината на основите, строителите изляли 230 40 м. дълги циментни стълба в пясъка.

През нощта, Бурж АлБурж Ал Араб Араб блести под оркестър от светлини, обливащи сградата в ритъма на музика и цветове провокиращи сетивата. Няма рецепция, където да чакате на опашка, за да се регистрирате, тъй като „чакам” е забранена дума в хотела. Има приемна зала, от която персонален асистент ще Ви покаже апартамента и ще Ви разведе наоколо. Разполагате с частен плаж и два уникални ресторанта, нито един от които на земята – Ал Махара е в подводен аквариум, а Ал Мунтаха се намира на 200 м над водата. Изборът е ваш!

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?