Залива Навагио

Залива Навагио

Защо да отидем?

Един от 10-те най-красиви плажа в света е много близо до нас!

Интересно:

Дъното на дълбочина от 6-7м., е видимо от самолет!

Къде се намира?

Гърция

Името Закинтос е с тракийски произход и означава "божествен връх". Островът се намира в сърцето на силно активна вулканична зона.

Площта му от 410 квадратни километра го прави третият по големина от седемте йонийските острови. Крайбрежната ивица на острова е с дължина от около 123 километра. Плажът на залива Навагио, в превод Корабокрушението, е украсен от намиращите се там останки на корабокруширал кораб през 1983 г. с контрабантни пратки цигари.

Но това не е причината Навагио да бъде определен за един от 10-те най-добри плажа в света. Красотата му се крие в белите вулканични пясъци, къпещи се в тюркоазено сините морски води, и дъното на дълбочина 6-7м., което е видимо и от самолет! Навaгио е сСините пещериред непристъпни по суша отвесни бели скали от варовик. Стига се само с лодка, яхта и ...други приятни плавателни съдове. Друга уникална забележителност на Закинтос са Сините пещери, разположени в северозападния край на острова.

Поредицата от арки и пещери са безмълвно сгушени в тюркоазената прегръдка на Йонийско море. Целия калейдоскоп от ярко-сини нюанси на морската вода се отразяват в тях по изумителен начин. Оттам Сините пещери, прочути още като сините пещери на Волимес – така се казва близкото градче. До тях няма достъп по суша. В по- големите дори може да се влезе с лодка на няколко метра навътре, но в останалисте само с плуване, като човек трябва да внимава да не си удари главата отгоре.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?