Заливът Ла Конча

2012-09-26
Заливът Ла Конча

Защо да отидем?

1350-метровата плажна ивица.

Санта Клара е остров-атракция с кокетни ресторанчета, малки плажoве и кей.

Интересно:

Кралица Мария Кристина се влюбва в Ла Конча от пръв поглед.

Къде се намира?

Доностия - Сан Себастиан, Испания

Заливът Ла Конча или „Мидата” се намира в баския град Доностия – Сан Себастиан, курортен град в Бискайския залив. 1350-метровата плажна ивица оформя нежна извивка с ширина 40мПоглед от Монте Игуелдо., заобиколена от двете страни с планини и защитена от морето от остров Санта Клара. Цялата тази композиция красиво и естествено се слива с хълмовете и града. Дори Кралица Мария Кристина се влюбва в Ла Конча от пръв поглед.

Планината Монте Игуелдо се намира на южния край на залива Ла Конча. Тя е обявена за Национален парк,а на върха й се намират древна кула, стар увеселителен парк и метеорологична обсерватория. Повечето туристи, обаче посещават това място заради ненадминатите гледки към града и околността.

Кметството на Сан Заливът Ла КончаСебастиан се намира между плажът Ла Конча, в края на красивите градини и площада в старата част на града. Построено е през 1882 г. като казино с архитектура вдъхновена от Европейските казина и летни курорти. Има голяма тераса с излаз към градините. Интериорът е организиран по начин, подходящ за сграда с такива функции. Разполага с бални зали, трапезарии и зали за дискусии. След като сменя предназначението си, сградата е реновирана и ремонтирана до степен, позволяваща извършването на административни функции, но много от първоначалната декорация и естетични орнаменти са запазени. Остров Санта Клара е разположен в центъра на залива.

През цялата история на Сан Себастиан, островът е играл важната роля на негов стража, затова сегашния му вид доста се различава от оригиналът създаден от природата. През 18 век, бил направен опит за обединяване на острова с планината Игуелдо и по този начин да се изгради защитна стена пред града. Останките от този несполучлив и никога незавършен проект още могат да се видят при отлив. Днес, Санта Клара е остров-атракция с кокетни ресторанчета, малки плажoве и кей.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?