Връх Руен, Осогово

Връх Руен, Осогово

Защо да отидем?

Отлични условия за ски туризъм.

Интересно:

Най-високият връх в "Божията земя".

Къде се намира?

Осогово

Клим
атичните условия в Осогово създават условия за продължително снегозадържане, което е отлично условие за зимни спортове и ски туризъм.

Осоговската планина е разположена на територията на България и Република Македония. От старо-германски език Осогово означава „Божия земя”. Руен е най-високият връх (2 251 м) в Осоговската планина и е разположен в пределите на нашата страна.

Уникални гледки се откриват от върха при ясно време. На север може да се видят очертанията на Западна Стара планина, на североизток – Конявската, Люлин, Витоша и Верила планини. На изток се откриват билата на Рила, а на югоизток – Пирин планина. Осогово е старо славянско или пославянчено име, което означава планина, образувана около нещо – вероятно военен стан.

Частта  от Осогово която се намира в България се разделя на два дяла наречени западен или висок дял и източен или нисък дял. Двата дяла на Осоговската планина се различават зна''чително по строеж, възраст на скалите и релеф. За граница между двата дяла се приемат реките  Новоселска река и Добра река.

Планината освен за пешеходен туризъм е много подходяща и за планинско колоездене, маратон или просто излет. Има богато разнообразие от билки, малки алпийски цветенца и боровинки.

До основните туристически обекти и бази в планината се стига по 21 километров асфалтов път, свързващ град Кюстендил с планината.

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА,  сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА, сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

-0%
33,00лв.
33,00лв.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?