Връх Ястребец

Връх Ястребец

Защо да отидем?

Част от националния парк Рила

Интересно:

Включва четири резервата с обща площ 16 222 м.

Къде се намира?

до курорта Боровец

Ако обичате да изкачвате планини и да откривате нови и нови красиви планински кътчета сме сигурни, че нашето предложение за разходка да връх Ястребец ще ви хареса. Той е част от националния парк Рила, включващ четири резервата с обща площ 16 222метра.  Пригответе си топли дрехи и добра екипировка, защото на върха е много студено, а изкачването не е с кабинков лифт. Имайте предвид, че средната температура в региона е около 5 градуса под нулата, а горе в самата планина може да падне още.

Трудностите не бива да ви отказват, защото преходът си заслужава. Природата тук е изключително красива. Снегът върху върха се задържа дълго време през годината, но не се стига до образуването на ледници.  Най – подходящите месеци за спускане със ски са февруари и март, защото тогава снегът е най – плътен.

Връх Ястребец е страхотно място с уникална природа - хубави гледки от лифта, водещ до него. Не пропускайте да опитате вкусния чай в хижата, да се разходите из големите поляни, по които може да потича детето ви. 

Местата за спане са доста. По-непретенциозните туристи могат да отседнат в хижа Ястребец. Ще я откриете на един час път пеша от връх Мусала. Много често тази красива планинска хижа служи за изходна точка на изкачването на връх Мусала.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?