Връх Голям Перелик

Връх Голям Перелик

Защо да отидем?

Най- високият връх в Родопите.

Интересно:

Част от стоте национални туристически обекта

Къде се намира?

В Родопите, до Смолян

Искате разходка сред красива природа и чист въздух? Не умувайте много, а пригответе багажа за връх Голям Перелик. Това е най – високият връх в Родопите, издига се величествено на цели 2191м. и благодарение на него планината се нарежда на седмо място по височина сред българските планини.

Голям Перелик се намира на 19 км. западно от град Смолян и е леснодостъпен за туристи. За съжаление в момента не може да стигнете до самия връх, защото там има поделение на Българската армия и достъпът е забранен. Това не бива да ви разочарова, защото околността е прекрасна за разходки и със сигурност няма да скучаете. Направете си пикник сред красивите гори и после се отправете за нощувка към хижа Перелик, която се намира в подножието на върха (стига се за около 40 минути).

Хижата ще познаете веднага – представлява масивна двуетажна сграда, а капацитетът й е 25 места. Санитарните възли и умивалници на външни. В хижата има вода и електричество, през зимата се отоплява с твърдо гориво. Има туристическа кухня и столова. През лятото можете да се настаните и в двете бунгала, които се намират в непосредствена близост.

Връх Голям Перелик е едно чудно местенце за спокоен отдих сред природата. Независимо дали отивате семейно или с приятели, околността ще ви очарова с красивите кътчета, които ще видите и със сигурност ще ви остави копнеещи да се завърнете скоро.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?