Вълшебната Планина

2012-07-16
Вълшебната Планина

Защо да отидем?

Планината Хуангшан е в списъка на ЮНЕСКО за природните паметници на световното наследство.

Интересно:

Променя облика си през различните сезони. Скалата на влюбените.

Къде се намира?

Провинция Анхуей, Китай.

Жълтата планина се намира в южната провинция Анхуей, Китай, на около 190 км. на юг от столицата Пекин. Представлява систем''а от пет велики планини, отдалечени на 2-3 км.една от друга. Те сякаш са ориентирани по посоките на света – център, север, юг, изток и запад.

Планината Хуангшан е западната велика планина, включена в списъка на ЮНЕСКО за природните паметници на световното наследство. Наричат я още „Вълшебната земя”, защото променя облика си през различните сезони. 84, 4% от общата й площ от 154 кв.м. е гора борови дървета в странна форма, между които се срещат и редки цветя. Прославена е със 72 именовани върхове на причудливите си скали - Върхът с пурпурен облак, връх Шиксин, От вълшебната четка се раждат цветя.... Всеки е свързан с различна древна история или легенда.

Живописната картина е допълнена от красиви езера, водопади, потоци и извори. Ако се съмнявате, че китайците са способни да направят всичко, което си намислят, дълбоко грешите. Има едно място, където планините става тотално непроходима. В продължение на стотици километри накъдето и да погледнете скалите са или абсолютно вертикално нагоре или право надолу. Затова китайците сглобили „тротоар”, който върви по външната страната на скалата. Практически, Вие висите на стотици метри във въздуха... и така в продължение на около час, преди да стигнете до края. Откачено преживяване!

Скалата на влюбените. Две скали са свързани с верига, на която само истински влюбени двойки отиват, за да „заключат” символично любовта си. Те взимат катинарче с издълбаните си имена или просто две сърца на не''го, заключват го на веригата и хвърлят ключа в бездната. Сърцата им са заключени с катинара, а любовта им ще остане вечна...

Други отвесни скали са свързани с изящен мост, като в приказка. Единствено тук се отглеждат сортовете черен чай „Чимен” и зелен чай „Туенси”. Казват, че именно величествените склонове, причудливи скали и силуети под морето от облаци са вдъхновили Камерън да нарисува летящите планини на Пандора в касовия хит „Аватар”.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?