Шварцвалд

2012-07-17
Шварцвалд

Защо да отидем?

Девствените борови гори, буйни ливади и високи върхове.

Интересно:

Мястото, откъдето извира река Дунав и където са изработени първите часовници с кукувица. Тридесет и шест ски писти.

Къде се намира?

Баден-Вюртемберг, Германия

Шварцвалд, в превод черна гора,  в Германия е гориста планинска местност, която се прШварцвалдостира на 200 км. по дължина и до 60 км в широчина. Граничи с Франция на запад, Швейцария на юг, долината Баар и Боденското езеро на изток, и хълмисия регион Киршгау на север.

Местността Шварцвалд с девствените си борови гори, буйни ливади и високи върхове има голяма притегателна сила върху туристите. Въпреки че името „черната гора” предизвиква асоциации с мрачни и дори страховити пейзажи, тя е наречена така по две съвършено различни причини. Първо, заради кората на клоните и стволовете на дърветата, които са с малко по-тъмен, наситено кафяв цвят, и второ, боровете и елите са много високи и на места доста гъсти, което възпрепятства проникването на слънчевите лъчВодопадът Триберг и до земята.

Всъщност името на Шварцвалд произхожда от римско време – поради тъмния цвят на боровите гори древните римляни нарекли местността “silva nigra” (Черна гора). Тези чернокори дървета са определени за първо качество от производителите на добре познатите ни от миналото часовници с кукувичка. Производството им е започнало още през 1630 г. именно в региона на чеЕзерото Фелдзеерната гора. Популярният сувенир е декориран с дърворезба отпред и съдържа 21 движещи се елемента. Тези с човешки фигури, пък излизат и танцуват на всеки час. Наистина прекрасно!

Шварцвалд е известен още и с прочутата си черешова торта. Основните съставки са три шоколадови блата, пълнеж направени с череши, пропити с "Kirschwasser" (специален ликьор), всичко това обгърнато от сметана и украсено с шоколадови пръчици. Този специалитет си е абсолютна калорична бомба, но е задължително да бъде опитан! Лесно е – продава се във всяка сладкарница, пекарна или обикновен магазин.

Масивът Фелдберг (1493 м.) е най-високият в Шварцвалд. Същото име носи и селцето, сгушено в подножието му. Местността е характерна с планинските си склонове и кристално сини езера, гъсти гори и тучни поляни, здравословен климат и чудесна местна кухня. Трийсет и шестте ски писти и шейсетте пътеки за ски бягане в района привличат многобройни любители на зимните спортове. Водопадът Триберг е сред най-високите водопади в Германия. Състои се от няколко малки каскади, но общо се спуска от 150 м.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?