Резерватът Намибранд

2012-08-31
Резерватът Намибранд

Защо да отидем?

Един от най-големите и красиви частни резервати на Африка.

Огромни савани, насечени от дюни от наситен червен пясък.

Интересно:

Намибия е държавата на най-синьото и безкрайни хоризонти...

Една от най-старите пустини, най-високите дюни и вторият по големина каньон в света.

Къде се намира?

Намибия, Западна Африка

Природният резерват Намибранд, разположен в южната част на Намибия, е един от най-големите частни резервати на Африка и със сигурност е един от най-красивите. Резерватът НамибрандСъздаден е, за да защити и опази уникалните екологията и дивата природа на югозападната чат на пустинята Намиб. Покрива площ от над 2000 кв.км.Опазването й е е от критично значение, за да се улесни сезонната миграция на животните и защити биологичното разнообразие. Резервът граничи с Национален парк Намиб Науклуфт на запад и внушителната планина Намиб на изток.

В резервата има по малко от всичко характерно за пустинята Намиб – плоски пустинни панорами от пясък обагрен в жълто, стръмни и скалисти планини,огромни савани насечени от дюни от наситен червен пясък покрити с растителност, и вдлъбнатини от глина - това са четирите естествени хабитата в Намибранд. Очарователното разнообразие на флора и фауна в резервата са цветните акценти в тази картина, която променя краските си бавно, но дрРезерватът Намибрандастично в рамките на един ден. Като гоблен от живи цветове и движещи се форми, Намибранд се е превърнал в утопия за фотографите, които идват тук, за да уловят динамиката на тази тиха красота.

Намибия е огромна държава, която е рядко населена и тропическата растителност и пълноводните реки се сменят рязко с внушителни пустинни панорами. Това е държавата на най-синьото и безкрайни хоризонти. Тук се намира една от най-старите пустини, най-високите дюни и вторият по големина каньон в света. Много от антилопи, включително преобладаващата Гемсбок (Oryx), обитават парка, също както и над 100 вида птици.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?