Приказен Морски Резерват

2012-07-12
Приказен Морски Резерват

Защо да отидем?

Първият морски резерват, основан в Нова Зеландия.

Интересно:

Посещава от 150 000 посетители годишно. "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян" е сниман именно тук.

Къде се намира?

Полуостров Коромандел, Нова Зеландия

Как да стигнем?

Единствения достъп по суша е през скална арка, която се открива само при отлив.

Cathedral Cove е първият морски резерват основан на полуостров Коромандел в НМорски резерватова Зеландия през 1992 г., за да бъдат защитени животинския и растителен живот в девствения район.

Простира се на територия от 9 кв. км. и е шестият морски резерват в държавата. Живописното място се посещава от 150 000 посетители годишно. Cathedral Cove е много повече от красив залив, с фин бял пясък и синьо море. Намира се в подножието на стръмни скали бял варовик, изсечени в края на полуострова и стърчащи драматично в Тасманийското море.

Единствения достъп по суша до Морски резерваттази част на залива е през скална арка, която се открива само при отлив. Именно на тази пещера, кръстена Cathedral Cove, дава името на залива и в последствие на целия морски резерват. Едночасовата разходка до пещерата е по панорамна пътека, която минава покрай още няколко неописуемо красиви заливчета, за да завърши пред входа към приказката.

Cathedral Cove едновременно съединява при отлив и разделя при прилив две вълшебни места, два райски залива. Във филма "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян", пещерата и плажът са всъщност тунела, през който децата от Певънзи се пренасят в Нарния за първи път. Когато минете от другата страна пред очите Ви ще се извисят скални образувания в причудливи форми, излизащи от водата или седящи просто така - на самия плаж.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?