Остров Сентоса

2012-09-24
Остров Сентоса

Защо да отидем?

Над 5 млн. туристи посещават острова всяка година

Интересно:

Розови делфини. Над 15 000 пеперуди.

Къде се намира?

Сингапур, Азия

Как да стигнем?

Пътят от сушата до острова е с кабинков лифт и е изключително живописен.

Остров Сентоса е малка късче земя от чисто удоволствие. Някога рибарско селище, днес той е развит като център за отдих и забавление. Освен съхранената природна красМорския лъв Merlionота, която прави Сентоса остров на спокойствието и тишината, има и много атракции, всички уникални сами по себе си, което кара повече от 5 млн. туристи да го посещават всяка година.

Пътят от сушата до острова е с кабинков лифт и е изключително живописен.

Морския лъв Merlion - със своите 37 м.,застаналия гордо морски лъв е най-голямата реплика на символа на Сингапур – Merlion. Той е пазител на острова и е първият, който ще срещнете и с който ще се запознаете.

Паркът на пеперудите иОстров Сентоса Царството на насекомите: Паркът на пеперудите е дом на над 15 000 крехки пеперуди от повече от 50 видове, с размери от 25мм. до 150мм. Ефирното им и цветно пърхане наоколо е незабравима гледка. Кралството на насекомите е дом на около 3000 вида редки насекоми, от цял свят, включително ина най-големият бръмбар на света - 160 мм.

Лагнуната на делфините: Тук може да се плува с чаровните, изключително приятелски настроени и постоянно издаващи звуци на радост розови делфини. Организира се шоу – демонстрация на острия им ум и хитрост.

Подводния свят: В този мега аквариум могат да се разгледат 2500+ представители от около 250 вида риба. Тук посетителите се срещата с интересни морски създания като акула, змиорка, скат, морска звезда и огромни стада риба.

Музикалните фонтани: 4 млн. долара са инвестирани за изграждането на лазери, осветление и озвучаване на комплекса от музикални фонтани, така че след 30-минутното представление посетителите да си тръгнат смаяни.

Най-високата наблюдателна кула в Азия - 131 м. предлага спиращи дъха гледки към Сентоса, Сингапур и Южните острови. Обзерваторията на върха на кулата, с капацитет до 72 души, се върти много бавно, за да не се изпусне нито една част от възхитителния пейзаж.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?