Остров Мартиника

2012-07-12
Остров Мартиника

Защо да отидем?

Широки плажни ивици от бял пясък, къпещи се в синьо-зелени води

Интересно:

Христофор Колумб акустирал на острова през 1502 г. и го нарекъл Мартиника в чест на Св. Мартин.

Къде се намира?

В Южната част на Карибския басейн между Доминика и Санта Лусия.

Кога да отидем?

Най-доброто време за посещение на островът е от ноември до май. Избягвайте септември, защото това е сезона на ураганите.

Вие търсите почивка на място с широки плажни ивици от бял пясък, къпещи се в синьо-зелени води? Място, където да се слеете с природата? Може би искате да избягате от натОстров Мартиникаоварения си график, като се отдадете на дълга почивка, шопинг терапия и кулинарни приключения в елегантни ресторанти?

Тогава красивият карибски остров Мартиника е това, което търсите и много повече! Столицата Форт дьо Франс. Въпреки, че е задморско владение на Франция със статут на регион и департамент, Мартиника е запазила и до днес индивидуалността си, уникалността си красота и култура.

Разположен в Южната част на Карибския басейн между Доминика и Санта Лусия, този прекрасен остров продължава да бъде популярна отправна точка за елитните круизи. Христофор Колумб акустирал на островаОстров Мартиника през 1502 г. и го нарекъл Martinica в чест на Св. Мартин. По това време Карибите били населявани от индианци, които предпочели да наричат Мартиника Madininа - остров на цветята.

През годините, много битки и сражения са се водили, за да получат контрол над индианците. През 1635 островът е колонизиран от французите, които се влезли във владение над няколко плантации захарна тръстика. Много западноафриканци били докарани и продадени в робство, за да работят на тръстиковите полета. Робство било премахнато през 1848 г.

Най-доброто време за посещение на островът е от ноември до май. Температурите не се качват повеяе от 28 – 29 градуса при ниска влажност. Избягвайте септември, защото това е сезона на ураганите.

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА,  сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА, сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

-0%
33,00лв.
33,00лв.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?