Килиманджаро

Килиманджаро

Защо да отидем?

Килиманджаро - самотният паметник на изстиналия вулкан

Интересно:

Действието на "Цар Лъв" се развива в района на планината. Уникалността и красотата на Килиманджаро са вдъхновили Ърнест Хемингуей да напише разказа си "Снеговете на Килиманджаро"

Къде се намира?

Африка, Източноафриканското плато.

Кога да отидем?

Подходящ месец за изкачване на Килиманджаро е януари. Тогава времето е сухо - в екваториална Африка това е сезонът на кратките дъждове.

" Белия покрив " на Черния континент , така наричат Килиманджаро - сам''отният паметник на изстиналия вулкан, който се извисява в Източноафриканското плато, близо до северната граница на Танзания с Кения. Неговите 4 кв.км. покрити със сняг върхове, обгърнати от разнообразния пейзаж на прелестната растителност обитавана от изключително многообразие животински видове се виждат от стотици километри. Цялата тази хармония и омагьосващо богатство са превърнати в природен резерват, за да бъдат запазени.

Величествената планина Килиманджаро е образувана от три слели се изгаснали вулканични кратера — Ухуро, наричан още Кибо (5895 м), Мауензи (5356 м) и Шира (4006 м). Разстоянието между върховете е около 10 км, а диаметърът на кратера Кибо е 2 км. Със своите близо 6000м. надморска височина, Ухуро прави Килиманджаро най-високите самостоятелни планински масиви на континента Африка. Снежната граница на планината е разположена между 5300 м и 5700 м. Ледника на Ухуро е много красив, а страничната му граница вдъхва страхопочитание със своята около 20 м. висока стена. Името на „Зебра Рок” идва от шарките, с които природата е украсила огромната скала - цялата е във вертикални черни и бели ивици.

Намира сКилиманджаро е на около 4200 м. височина, а малко под нея се намира друга забележителност - „последната вода” (“last water”). Уникалността и красотата на Килиманджаро са вдъхновили Ърнест Хемингуей да напише разказа си "Снеговете на Килиманджаро". Действието на книгата и на известния филм "Цар Лъв" също се развива в района на планината.

Според учените, името на палнината се състои от две думи със следния превод от езика на местните племена: Килима - " планина " и Нджаро - " каравана ". По билото на планината има красиви ледници, които покриват територия с площ над 11 кв. км., само че те ще се стопят през следващите 20 години, ако Земята продължи да се затопля с днешната скорост.

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА,  сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА, сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

-0%
33,00лв.
33,00лв.

Comments






    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?