Кауаи

2012-09-24
Кауаи

Защо да отидем?

50-мили райски плажове, изумрудени долини и гледки извън границите на човешкото въображение

Интересно:

Има места на Kауаи, които са достъпни само по море или въздух...

Къде се намира?

Хавай, САЩ

От протягащите се към небето скали на крайбреж''ието На Пали до необятната бездна на Каньона Уаймеа, остров Кауаи, Хаваите, САЩ завладява сетивата както никоя друга дестинация. Хавайският остров от Дискавъри се гордее с 50-мили райски плажове от бреговете на Poipu до залива Hanalei. Най-високите постройки в малките, очарователни исторически градчета като Hanapepe и Koloa, са максимум колкото кокосово дърво. Всичко е тихо и блаженно.

Кауаи е четвъртият по големина от Хавайските острови, наричан още "Островът градина", което е може би най-точното му описание. Най-старият и разположен най на север остров от хавайската верига е покрит с дантела от изумрудени долини, остри кули и назъбени планински скали, избродирана от времето и природните стихии. В продължение на векове са се образували тропически гори, водопади, потоци и реки с техните даряващи живот разклонения.

Има ме''ста на Kауаи, които са достъпни само по море или въздух, разкриващи гледки извън границите на човешкото въображение. Тучните, белязани от времето скали ограждащи крайбрежието На Пали, в сравнение с прясно посипаните с черна лава брегове на големия остров Хавай недвусмислено показват кой е най-старият остров от групата.

Има много легенди за Кауаи. Една от най-често разказваните е за Menehune, митична раса от лилипути с невероятни умения в строителството и проектирането, които са изградили акведуктите и рибарниците на Кауаи за една нощ. Те живеели в гората, криели се през деня и излизали само нощем, за да строят. Един от техните рибарници известен като Menehune е често посещавана забележителност от туристите.

Ерозията вече 4 милиона години гравира изстиналата лава в грандиозен каньон в центъра на югозападната част на острова.Изобилните годишни валежи продължават да дълбаят, но в нови форми. Най-дългата река на Кауаи се спуска по долината в продължение на 19 мили.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?