Градината на удоволствията

Градината на удоволствията

Защо да отидем?

Уникален лунапарк. Вторият най-стар увеселителен парк в света.

Интересно:

Star Flyer: най-високата въртележка в света. Атракцията на Копенхаген - среща с героите на Андерсен.

Къде се намира?

Копенхаген

Паркът Тиволи е изграден през 1843 г. по времето на крал Кристиан VIII, който го е поръчал във връзка с теорията си, че когато хората се забавляват, не мислят за политика. Това е вторият най-стар увеселителен парк в света (след Dyrehavsbakken ). Непортвърдена е историята, че Тиволи е вдъхновил Уолт Дисни да построи известния си парк след време.

Над 5 милиона туристи годишно посещават лунапаркът в една от най-очарователните европейски столици - Копенхаген. Тиволи се намира в непосредствена близост до Копенхаген Сити Хол и заема площ от 82 717 кв.м., на които са построени 26 развлекателни съоражения и 32 ре''сторанта.

Всичката тази красота и веселие е допълнена от китни, невероятно аранжирани градини с близо 400 000 вида цветя и дървета.

За препоръчване е да отидете в Тиволи вечер, защото тогава посещението Ви се превръща в едно романтично приключение. Светлинното шоу в езерото Тиволи е уникално.  Вечер паркът представлява невероятна гледка с много светлини и фойерверки.

В най-голяма атракция на Копенхаген ще се срещнете с героите на Андерсен и за няколко часа ще се превърнете в индийската принцеса от Тадж Махал, през гейша в Китайския павилион, а след това да заложите бонбони, вместо долари, в казиното.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?