Долината на инките

2012-08-28
Долината на инките

Защо да отидем?

Живописен пейзаж.

Крепости и земеделски тераси.

Запазени руини, доказателство за просперитета и развитието на древната империя.

Интересно:

Свещената долина в Перу е била центърът на огромната Империя на инките.

Къде се намира?

Перу, Южна Америка

Свещената долина Урубамба, в Перу е била центърът на огромната ИмперияСвещената долина на инките на инките. Те са изградили много планински пътеки, за да достигнат до 500-годишната Порта на слънцето в Мачу Пикчу, но това е бил техният царски път през 160 км. дългата долина.

Тази плодородна земя с отличен климат е педставлявала основен селскостопански район и люлка на цивилизацията на инките в продължение на хиляди години. Участъкът с руини се простира от село Писак до Олантайтамбо, а в северния край на тясната долина - до цитаделатаСвещената долина на инките на Мачу Пикчу. Оградена от реките Урубамба и Вилканота, драматичния и живописен пейзаж на долината включва и низините Куечан, където местните все още изпълняват същите обичаи и обреди като предците си.

Историята на Урубамба: Инките дълги години се радвали на мир и просперитет, особено сред грапавия пейзаж на Андите, които защитавали племето от дивата Свещената долина на инкитеджунгла. Испанците, обаче се оказали най-голямата заплаха. Инката Манко повел Великото въстание през 1536 г., последната битка преди крепостта Саксайхуаман, както и цяло Перу да бъде превзето от испанците. Инките отблъсквали противниковите войски в продължение на десет месеца и според историците, ако били спечелили тази фатална битка, може би са щяли да спасят империята си.

Местните вярват, че щом се появи дъга значи боговете говорят с Pacha Мама (Майката Земя). Тогава хората замлъкват, защото те не искат да прекъсват този висш разговор и не проговарят докато дъгата не изчезне.

В повечето села в долината има запазени руини, които са доказателство за просперитета и развитието на древната империя. Сложните крепости и земеделски тераси, които са все още в употреба са невероятен пример за ловкостта и майсторството на древното строителство.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?