Азиатските Галапагос

Азиатските Галапагос

Защо да отидем?

Екзотични и редки видове растения, насекоми и животни.

Интересно:

Богата история. На този остров е бил прострелян Джордж Буш-старши. Той бил спасен от подводница преди да стане меню на местните.

Къде се намира?

Тихия океан, 1000 км южно от Токио, Япония.

Как да стигнем?

Чрез 25 часов круиз, тъй като няма летище на територията им.

Кога да отидем?

Огасавара е популярно място за наблюдение на китове и делфини, особено в месеците между февруари и април.

Архипелагът Огасавара, наричан още Азиатските Галапагос, се състои от 30 различни по големина острова, разпръснати в средата на Тихия океан. Всички взети заедно са обявени за Национален парк. Отдалечени са на 1000 км южно от столицата на Япония – Токио.Азиатските Галапагос

За да стигнете до групата тропически острови, известна още като Бонински острови, ще Ви отнеме около 25 часов круиз, тъй като няма летище на територията им. Архипелагът се е формирал от древен подводен вулкан, в резултат на което флората и фауната са изключително богати на територията на всички острови. Над 140 редки вида растения, насекоми и животни се срещат по тези красиви екзотични места.

Девствената и незасегната от човешка дейност природа обхваща и прекрасни коралови рифове, сред които плуват множество тропически риби. Националният парк Огасавара изобилства от невероятни субтропични природни гледки, но е известен и с многото кървави битки, които са се водили на тази територията им по време на Втората световна война.

АрхипелагъАзиатските Галапагост е открит от английски военен кораб през 1827 г. Оттогава те са владение на английското кралство в продължение на 48 г.  Едва през 1876 г. са върнати на Япония.

Чичиджима е най-населеният от 30-те острова ( около 2500 местните жители), но и с най-богата история. Тук 8 американски военни, които атакували радио кулата през Втората световна война са били пленени и канибализирани. На този остров е бил прострелян Джордж Буш-старши. Той бил спасен от подводница преди да стане меню на местните. Огасавара е популярно място за наблюдение на китове и делфини, особено в месеците между февруари и април.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?