Архипелагът Корнати

2012-07-17
Архипелагът Корнати

Защо да отидем?

Най-големият архипелаг в Средиземно море.

Интересно:

Далматинските острови. Национален парк.

Къде се намира?

Южна Далмация, Хърватска.

В средата част на Хърватска Адриатика се намира най-големият архипелаг в СредизАрхипелагът Корнатиемно море - Корнати. Той се състои от група от 140 острова, голями, малки и миниатюрни, и скали, които образуват ивица дълга около 35 км.

Целият архипелаг, обаче е разпръснат на морска площ от 320 кв.км. Далматинските острови са едновременно симпатични, със своите петнисти краски от зелени храсти, и негостоприемни заради внушителните вертикални скали с височина до 200м., които се издигат на бреговете им. Те са вертикалните подводни продължения на карстовите острови и са дом на уникална морска екосистема.

В чистите, интензивно сини водАрхипелагът Корнатии на Корнати се намират около 20% от всички все още оцелели в Средиземно море корали, които са застрашени от резките промени в температурите на морската вода на тези дълбочини, затова е превърнат в Национален парк. Тези на пръв поглед твърде сурови скали, наречени “корони”, са дали името на архипелага и са се превърнали в символ на Корнати.

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА,  сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА, сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

-0%
33,00лв.
33,00лв.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?