Арбанаси

Арбанаси

Защо да отидем?

Уникални паметници с историческо значение.

Богата архитектура и вътрешна декоративна украса, стенна живопис.

Интересно:

Старинно селище

Къде се намира?

На 4 км. от Велико Търново

Ако се чудите къде Ви се ходи през следващия уикенд, архитектурно-музеен резерват Арбанаси е едно подходящо място както за исторически туризъм, така и за релаксиращи разходки сред природата. Със своята уникална архитектура на къщите и богатите стенописи и иконостаси в църквите, Арбанаси не случайно е включен в списъка на „Стоте национални туристически обекта”, които непременно трябва да посетите.

Наред с красАрбанашка църква „Рождество Христовоивите църкви и манастири, които можете да обиколите и сред които не трябва да пропускате и най-старата арбанашка църква „Рождество Христово, интерес за туристите представляват и чешмите, които се отличават с големите си стрехи. Празникът на селото е на големия църковен празник Успение Богородично - 15 август, но дори да не запланувате своята почивка и разходка в тази посока тогава, Арбанаси ще Ви приветства със запазената си старинна атмосфера, съчетана с модерно туристическо обслужване, по всяко време на годината.

Елегантните хотели и къщи за гости, в които ще Ви посрещне Арбанаси, са запазили чарът на отминалото време. И за да добиете по-пълна представа как е изглеждало селото в миналото, можете да разгледате известните Хаджиилиева и Констанцалиева Констанцалиевата къща, Арбанасикъща.

Тези исторически забележителности впечатляват с монументалната си архитектура. Констанцалиевата къща прилича на малка крепост с изцяло изградения от камък приземен етаж, а Хаджиилиевата къща ще Ви приветства с великолепния си параден вход и широкото си стълбище. През 1921 г. селото е обявено за курорт, който не спира да събира туристи, учени, археолози, историци, архитекти и художници. А ако обичате да пътувате повече, близостта му до Велико Търново, Ви предлага и възможността да си направите една по-голяма екскурзия!

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА,  сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

Нощувка със закуска и вечеря + ползване на басейн и джакузи с МИНЕРАЛНА ВОДА, сауна и парна баня от хотел "Маги" , Велинград

-0%
33,00лв.
33,00лв.

Comments


    Абонирай се за обявите по E-mail.

    Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

    Абонирай се
    Харесвате ли VsichkiPochivki.bg?